Zavetišče in hotel za živali Oskar Vitovlje

Zavod Oskar – zavetišče za živali, zavod za oskrbo, nego in vzgojo hišnih in izgubljenih živali. Namenjeno je začasnemu bivanju izgubljenih in zavrženih psov ter mačk v severnoprimorski regiji. Objekt je zgrajen skladno z določili najnovejšega pravilnika o izgradnji zavetišč in po vseh merilih, ki jih predpisujejo mednarodni standardi za zaščito živali. V zgradbi so vsi prostori, ki jih tak objekt potrebuje, v njej pa bo našlo varno zatočišče 26 psov (v 13 boksih) in večje število mačk. Objekt poleg boksov z nadstrešnico med drugim obsega še sprejemni prostor s pisarno, prostor za veterinarja, dve sobi za karanteno, kopalnico in priročno kuhinjo.

V Sloveniji je približno 180 tisoč psov in približno 300 tisoč mačk. Uradno pa se v naši državi izgubi ali pa ljudje zavržejo približno pet tisoč psov in neznano število mačk na leto. Neuradne številke so nedvomno še bolj zastrašujoče. Zato ne moremo reči, da smo vsi Slovenci povprečno gledano tudi pravi ljubitelji živali. Omisliti si žival in jo imeti rad ni dovolj. Zanjo je treba tudi ustrezno skrbeti in prevzeti polno mero odgovornosti. Tega pa žal niso sposobni vsi, ki si omislijo psa, mačka ali pa drugo hišno žival. Zavetišče za živali v Vitovljah se je pridružilo sedmim drugim slovenskim in je prvo v severnoprimorski regiji.

Kapacitete in ponudba:

– zatočišče za 26 psov (v 13 boksih)

– notranji izpust – 200 m2 zunanjega izpusta

– vzreja lastnih psov (nemški ovčar, rotvajler, labradorec)

– oskrba mačk v velikem mačjaku – 12 mačjakov – prostori primerni za uživanje muc

– oskrba mačk v mačji kletki

– popusti za redne stranke in daljša obdobja – vključeno: namestitev, nega-krtačenje, izpust, hrana (Eukanuba, Platinum)

– po želji psa tudi okopamo

– vozilo, namenjeno za prevoz živali

– psa pridemo iskat do 30 km

– bogata tradicija

Kontakti:

Oskar Vitovlje, zavetišče za zapuščene živali in hotel za pse

Vitovlje 37

5261 Šempas

Slovenija

Telefon: 05/30-78-570

GSM: 041/692-210 ali 041/387-606

FAX: 05/307-85-71

URL: http://www.leomegy.com

Delovni čas:

Ponedeljek-Petek od 9. – 12. ure in od 18. – 19. ure

Sobota od 9. – 12. ure