Turistična kmetija Malovščevo

Kmetija Malovščevo – domače ime sega v leto 1765, v kraj Užiče za Uštinovo hišo. V toku zgodovine je Malovščev rod pripeljalo v dolino k Sv. Luciji, k boljši cestni povezavi in boljši, lažje dostopni zemlji.

Danes se Turistična kmetija Malovščevo lahko ponaša z odlično kulinarično in vinsko ponudbo, ki je plod večletne družinske tradicije. Obiskovalcem ponujajo malice, kosila, večerje, vina in prenočišča. Vsako soboto od 18.00 ure naprej lahko uživate v kulinaričnih dobrotah, odličnih vinih in prijetni živi glasbi. Ponudbo dopolnjujejo vrhunska vina v ročno poslikanih steklenicah, ogled stare vinske kleti, degustacije ter nakup vin in mesnih izdelkov. Na kmetiji, po predhodnem naročilu, z veseljem gostijo večje skupine obiskovalcev ali za vas organizirajo zabavo z živo glasbo.

Skratka, kmetija Malovščevih… kmetija z bogato zgodovino, ki ji spremembe skozi različna obdobja niso prišle do živega in je ohranila pristnost, toplino ter domačnost, katero danes deli s svojimi gosti, nadaljuje tradicijo svojih prednikov…

Vinska klet in vina

V vinski kleti, ki po površini meri 400m², je shranjeno 14 sort vina, med katerimi so tudi avtohtone sorte. Vino zori tako v nerjavečih posodah kot tudi v hrastovih sodih. Za vsa vina je značilno, da so suha. Določena vina dosegajo vrhunsko kakovost, nekatera pa se stekleničijo kot kakovostna vina in se tržijo pod blagovno znamko R E M E C in U R S K A.

Pridelavi vina se posveča izjemno veliko pozornosti, saj je za klet Malovščevo značilna integrirana pridelava grozdja in vina (nadzorovana poraba fitofarmacevtskih izdelkov, ki v prekomernih nenadzorovanih količinah škodijo tako okolju kot človeku). Tako so Malovščeva vina znana tudi po nizki vsebnosti žvepla, ki v prekomernih količinah povzroča motnje v organizmu.

Konstantna naravna kletna temperatura od 12 do 14 je primerna za zorenje, negovanje in stanovitnost vina ter mu zagotavlja, da obdrži svežino, bistrost in cvetico.

Posebnost Malovščeve vinske kleti je ponudba vin, polnjenih v ročno poslikane steklenice (od 0,5 l do 5,0 l), ki so primerna za različne praznične priložnosti.

Sobe

V 10 sobah, ki so poimenovane po malovščevih ženskah, se nevsiljivo združita pristen vipavski slog in novodobna tehnologija, saj so vse sobe opremljene z dostopom do spleta, TV sprejemnikom in klimo, dostop do sob pa je omogočen tudi z dvigalom, tako da je poskrbljeno tudi za osebe s posebnimi potrebami.

Kapacitete:

Število sob: 10

Število postelj: 25

Število sedežev – znotraj: 60

Letni vrt

Parkirišče

Kontakti:

Turistična kmetija Malovščevo Remec – Garbari

Vitovlje 68

5261 Šempas

Telefon: + 386 5 307 88 90

Fax: + 386 5 307 88 91

GSM: + 386 (0)51 452 311

+ 386 (0)31 362 947

E-mail: info@malovscevo.si

URL: http://www.malovscevo.si

URNIK

Sobota 18.00 – 01.00 ure

Ostale dni po naročilu