Predavanje Milana Hervola o presni prehrani

V soboto 26. aprila 2014 je bilo v prostorih Krajven skupnosti Osek-Vitovlje zanimivo predavanje, ki ga je imel Milan Hervol. Obiskovalce je predstavil svoj način prehranjevanja in pridelave hrane.

Že več kot 20. let se prehranjuje presno – s surovim sadjem, zelenjavo, oreščki in semeni v njihovi naravni obliki – je ne kuha oziroma kako drugače “uniči”. Večino te hrane si sam pridela na svojem posestvu na naraven ekološki način. Spregovoril je tudi o boleznih sodobnega časa, ki so po njegovem mnenju večinoma posledica napačnega prehranjevanja, kajti zakonom narave ne moremo uteči. Če svoje telo “polnimo” s hrano, ki ni primerna, se to slej ali prej odraža v našem zdravju. Najboljši zdravniki smo lahko prav sami, saj sami, če se potrudimo, najbolj vidimo, kaj našemu telesu ustreza in kaj ne.

Da pa ni ostalo samo pri besedah, je bila na koncu na voljo degustacija presno priravljene prehrane, takšne, ki jo z ženo priravljata in užijeta dnevno. Zainteresirani so si izmenjali tudi kontaktne podatke, kajti zanimanje za takšen način prehranjevanja je bilo precejšnje.Več informacij o Milanu Hervolu lahko dobite v vabilu na predavanje.

Nekaj utrinkov s predavanja si lahko ogledate v naši fotogaleriji:


Skip to content