Leto 2018 – leto ustvarjalnosti mladih

Mestna občina Nova Gorica vsako leto posveti določeni osebnosti, ki je vidno zaznamovala naš prostor, ali posameznemu področju življenja in ustvarjanja, s katerim želimo spodbuditi aktivnosti, razmišljanje in sodelovanje širše javnosti. Minula leta smo tako posvetili plesni, filmski, lutkovni umetnosti, Maksu Fabianiju, Silvanu Furlanu, bratoma Rusjan, Vinku Vodopivcu in Silvestru Komelu. Letošnje leto je minilo v znamenju praznovanja 70-letnice začetka gradnje Nove Gorice. S programom, ki smo ga oblikovali skupaj s številnimi posamezniki, društvi, klubi in institucijami, smo se poklonili graditeljem mesta in vsem, ki so pripomogli k temu, da se je Nova Gorica razvila v sodobno regijsko središče. V njej so se rodile številne generacije mladih, ki bodo življenje mesta ustvarjale v prihodnje. 

In prav zato, ker bodo mladi ustvarjali prihodnost, smo se odločili, da jih spodbudimo in prihodnje leto, leto 2018, posvetimo ustvarjalnosti mladih, in to na najrazličnejših področjih, od znanosti, izobraževanja, podjetništva, umetnosti, športa do drugih področij, na katerih so mladi dejavni in želijo prispevati k razvoju družbe, v kateri živijo. V Mestni občini Nova Gorica in na širšem Goriškem živijo številni mladi ljudje, ki so že dosegli izjemne rezultate. V prihodnjem letu jim bomo dali priložnost, da svoje znanje in ustvarjalnost pokažejo širši javnosti, obenem pa želimo k sodelovanju spodbuditi tudi ostale mlade. 

 Zato vabimo vse, ki bi želeli skupaj z nami sooblikovati program Leta ustvarjalnosti mladih, da nam sporočite vaše predloge in ideje za večjo vključenost mladih v družbo, ustvarjalnost in razvoj. Pišite nam  na naslov: mestna.obcina@nova-gorica.si. Prosimo vas tudi, da v vaši krajevni skupnosti obvestite vaša društva oziroma vse, ki bi jih sodelovanje mogoče zanimalo. 

Pomagajmo mladim, da se bo slišal njihov glas.