Praznovanje ob godu sv. Martina

Map Unavailable

Datum / Čas
Date(s) - 12/11/2016
7:00 pop

Kategorije Ne Kategorije


Kulturno in turistično društvo Osek in Župnija Osek vas ob godu farnega zavetnika svetega Martina vljudno vabita v župnijsko cerkev sv. Martina v Oseku, kjer bo v soboto, 12. novembra 2016, ob 19. uri koncert na katerem bo nastopil Mešani pevski zbor LIPA iz Šempasa.

Lepo vabljeni tudi k slovesni sveti maši v nedeljo, 13. novembra 2016 ob 9. uri, h kateri lahko k blagoslovu prinesete vino.

 

Letošnje praznovanje poteka v znamenju jubileja, 1700. obletnice rojstva svetega Martina. Prvi krščanski svetnik, ki ni umrl kot mučenec, še danes velja za osebnost, ki povezuje evropske narode. V svojem življenju je med drugim potoval tudi skozi naše kraje. Svet Evrope, ki združuje 47 držav, je zato Kulturno pot svetega Martina že leta 2005 uvrstil med evropske kulturne poti, svetega Martina pa je imenoval za eno od osebnosti leta 2016. V številnih evropskih državah so se ob jubileju zvrstili razni dogodki. Praznovanju se s sobotnim koncertom in nedeljsko mašo pridružujemo tudi v Oseku. Lepo vabljeni!