Pekarna Krkoč

Pekarna KRKOČ je manjše družinsko podjetje iz zaselka Podgrac v Oseku. Kot pekarna delujejo že 15 let. Stalno povpraševanje po domačih dobrotah in skrita želja po izdelavi le-teh sta jih vodili že leta 1994 k ustanovitvi družinskega podjetja za proizvodnjo svežega peciva in slaščic ter pozneje tudi  peko kruha. Skromni začetki proizvodnje, ki je bila vezana na omejen in določen obseg, so se zaradi vse večjega povpraševanja po njihovih dobrotah začeli povečevati. Direktor in solastnik Radovan Krkoč je skupaj s svojo družino preučil zahteve trga in želje domačega kupca ter spremenil in dopolnil strategijo nadaljnjega razvoja družbe.

Danes družba posluje s 6 zaposlenimi in z njihovimi ročno izdelanimi dobrotami zalagajo trgovsko mrežo na goriškem in ajdovskem območju.

V pekarni Krkoč gradijo na dolgi tradiciji pekarstva-slaščičarstva s pestro ponudbo izdelkov, saj le ta obsega preko 30 proizvodov. Eden izmed bolje znanih proizvodov je prav gotovo Domača potica, ki je narejena z ljubeznijo in znanjem njihove babice. V pekarni Krkoč se dobro zavedajo njenega pomena in vloge v slovenski kulturi, zato jo pečejo po receptu njihove prednice. Sestavine niso skrivnost, saj so naravne in dobro poznane. Skrivnost razkošnosti Domače potice se od nekdaj skriva v njeni pripravi, v ljubezni in potrpežljivosti, ki je zanjo potrebna. Prav zaradi tega je že vrsto let dobitnica zlatega priznanja s strani Gospodarske zbornice Slovenije. Prav to odliko potrjujejo kupci, ki jih usmerjajo pri njihovem delu, saj sta prav Domača potica in Krkočev bel kruh v pekaču postala vodilna proizvoda družinske pekarne.


Ponudba:
– Domači bel kruh v pekaču (izdelan po dolgem postopku, brez aditivov)
– sirove štručke
– krofi
– razni zavitki
– kremne rezine
– tortice in torte za razne priložnosti
– mignjoni 
– domači mešani piškoti
– pletenke
– Domača orehova potica (priznanja s strani GZS)

Domača potica

Priznanja:
– 2006, Zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za Domačo potico
– 2007, Zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za Domačo potico
– 2008, Zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za Domačo potico

Zlato priznanje pekarni Krkoč

Kontakti:
Krkoč d.o.o. Osek
Osek 1
5261 Šempas
Telefon: 05/30-88-781
E-pošta: krkoc@siol.net

Skip to content