18. praznik kostanja v Vitovljah

Tretji vikend v oktobru je bil v znamenju Praznika kostanja, ki ga je letos že osemnajstič priredilo Kulturno turistično društvo Vitovlje.
Začetek je bil v soboto, 18. oktobra 2014, kjer se je v večernih urah odvijal zabavni program z glasbenimi skupinami Elis Jackson, Tide in The Indicals.

V nedeljo, 19. oktobra 2014, pa je se je odvijal kulturni program z nastopom glasbene skupine Muzikanti izpod Vitovske gore in harmonikarjem Denisom Gleščičem. Kot vsako leto je bila tudi letos bogata razstava kostanja in peciva, ter sejemska razstava in ponudba izdelkov domače in umetne obrti. Letošnja novost je bilo tekmovanje v pripravi kostanjevega golaža. V tekmovanju so se pomerila štiri lokalna turistična društva – KTD Vitovlje, KTD Osek, TD Šempas in TD Ozeljan-Šmihel. Vsako društvo je vodil »šef« iz oddaje »Gostilna išče šefa«. Šefi so bili: Tomaž, Mitja, Irena in Jani. Vsako društvo se je držalo svoje recepture za pripravo kostanjevega golaža. Na koncu so golaž poskusili in ocenili trije člani komisije, ki so bili naključno izbrani med publiko. Letos je najboljši kostanjev golaž pripravilo prav KTD Vitovlje s šefom Tomažem. Po razglasitvi zmagovalnega golaža, so vse golaže lahko poskusili tudi obiskovalci. Kot je v navadi na vitovskem prazniku kostanja, je bila tudi letos bogata ponudba hrane in pijače, najbolj popularna jed pa pečen kostanj, kateremu praznik je tudi posvečen.

Za zaključek praznika kostanja so poskrbeli Klapa Solinar in Slavko Ivančič, ter Primavera Band.

Nekaj utrinkov z letošnjega Praznika kostanja v Vitovljah si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma v naši galeriji slik. Poleg tega si lahko ogledate fotografije 18. Praznika kostanja, ki so na voljo v spletni galeriji KTD Vitovlje in spletni galeriji KTD Osek.